luni, 15 noiembrie 2010

Războaiele lui, războaiele noastre şi de ce nu ... "Războaiele mele"

Jurnalistul Adelin Petrişor îşi va prezenta miercuri, 17 noiembrie 2010, la Sibiu, cartea “Războaiele mele”, lucrare apărută în 2010 la Editura Polirom.
Evenimentul se va desfăşura în ograda noastra, adica în incinta Facultăţii de Jurnalistică.
Aş vrea ca un număr considerabil de studenţi ai facultăţii sa fie prezenţi astfel încât ştirea jurnaliştilor sibieni să vizeze numarul mare de participanţi la eveniment. (sper să nu se dovedească a fi o glumă!!!)
Aviz amatorilor: se anunţă o discuţie interesantă despre fenomenul jurnalistic actual!
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu despre lucrarea lui Adelin Petrişor:
Într-un stil antrenant, vizual, autorul îşi recapitulează „razboaiele” – deplasările sale în importante zone de conflict ca fosta Iugoslavie, Irak, Liban, Afganistan, în închisoarea Guantanamo, precum şi întâlnirile cu Yasser Arafat, Mu’ammar al Gaddafi, ayatollahul Mohamed Fadlallah sau teroristul sârb Arkan, dar şi luptele lui cu şefii pentru bani de deplasare sau cu autorităţile pentru permisul de acces în teatrele de operaţiuni ori momentele tensionate prin care au trecut familia şi prietenii rămaşi acasă. Volumul conţine zece povestiri de război la baza cărora stau reportaje realizate de jurnalist şi difuzate de Antena 1 sau Realitatea TV. Multe dintre aceste reportaje au fost premiate de Asociaţia Profesioniştilor din Televiziune.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu