sâmbătă, 9 mai 2015

Absolventilor mei...

Dragii mei, dragi absolvenți! As vrea sa va multumesc că in urmă cu trei ani ați ales Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, mai exact specializarile CRP si Jurnalism! Altfel ... nu as fi avut sansa sa va cunosc, sa va privesc chipurile angelice si sa va ascult vocile, cand pline de emoții, cand pline de speranță și in ultimul timp tot mai sigure, clare si demne! Sunteți oameni frumosi si la trup si la suflet! Dar nu uitati, datorați asta in primul rand celor dragi care astazi sunt poate in sala. Nu uitati sa le soptiti din cand in cand ce mult inseamna pentru voi si că-i iubiti, chiar si pe cei care sunt in ceruri. Cred ca sunteti constienți de faptul că tot ei vor fi alături de voi și în viitor. Aveți extrem de multe calități, priviți spre viitor cu încredere, senini și smeriți. Prețuiți-vă sufletul si păstrați-l curat. Nu faceți compromisuri, fiți mesagerii adevărului și a lucrului frumos! Vă doresc tot ce e mai bun în viață, să fiți optimiști și să găsiți mereu forța de a trece peste toate obstacolele. Chiar mai mult, uneori încercați sa găsiți răbdare pentru a aștepta ca obstacolele să treacă.  Vă urez sa găsiți mereu bucurie în viață, forță și răbdare în toate împrejurările.Vă doresc succes în sesiunea ce vine, apoi noroc și concentrare maximă la examenul de licență și vă aștept sa-mi treceți pragul laboratorului de TV ori de câte ori sunteți în zonă. Îmi sunteți dragi și vă iubesc!

Am un mic dar pentru voi: decalogul unui tată către copiii săi, tată care a fost unul dintre dascălii Facultății de Jurnalistică de la Sibiu și care acum ne privește din ceruri: Vasile Avram. 

1.     Fii tu însuți. Trăiește în adevăr!
2.     Nu deveni înainte de a fi!
3.     Caută-l pe Dumnezeu în trei direcții: în cuprinsul lumii, în adâncul sinelui tău și în depărtările cosmosului.
4.     Vorbește, dar nu flecări, petrece dar nu te pierde în zgura senzației, lucrează dar nu te irosi în lucruri.
5.     Iubește lin și curat, ca un râu – nu bolovănos ca un vârtej. Iubirea e o oglindă în care se privesc două persoane și se văd unul pe altul în același timp și în aceeași sferă de sensuri.
6.     Aduți aminte că nu ești veșnic pe acest pământ, dar ești veșnic în sânul lui Dumnezeu.
7.     Împărtășește-te cu discreție și cu bucurie din ceea ce se dăruie fără să se împartă: lumina, viața, natura, credința, iubirea, speranța.
8.     Sporește, pe cât poți, valoarea omului creator, dar nu urâți lumea cu kitsch-uri.
9.     Tine urechea deschisă spre zvonurile de dincolo de barajul informational al zilelor noastre – ascultă muzica sferelor și corul îngerilor din zona luminală a lumii.
10. Spală-te, simbolic, cu roua florilor de Sânziene și cu stropii de lumină ai cerului, spre a fi curat la inimă ca un prunc, și luminat la minte ca un profet. Fii!




2 comentarii:

  1. aplauze pentru ABSOLVENTI, dar mai ales aplauze pentru DASCALI! Aniela draga, esti o persoana speciala. Ce minunat ca ti-ai ales meseria potrivita!
    pupici si îmbratisari ♥

    RăspundețiȘtergere