vineri, 29 aprilie 2011

Vremea dragostei...

Pornografie

Ruşinea amiezii
de-a fi mijlocul gol al zilei,
expus iarăşi şi iaraşi
violului incestuos
al zeului soare.
            
          V. Avram


miercuri, 20 aprilie 2011

Gânduri de Sărbătoare...

Pentru mine cea mai frumoasă calitate a unui om este generozitatea. Văd însă din ce în ce mai puţin oameni în jurul meu dispuşi să fie generoşi cu prietenii sau chiar cu membrii familiilor lor.
Am simţit mai întotdeauna Sărbătoarea Pascală un nou început, rar mi-am contabilizat viaţa de Craciun sau Anul Nou. Aşa ca mi-am propus să întâmpin primăvara, dacă va mai veni, dacă nu vara, cu generozitate!
Se spune că fiecare dintre noi este un înger cu o singură aripă. Şi nu putem zbura decât îmbrăţişându-ne unii pe alţii (am întâlnit textul într-un PPS primit de la un prieten).
Vă doresc Sărbători pline de Lumină, speranţă şi mai ales linişte sufletească!
Aripi de lumină din Ţara Oaşului!

 

Miercurea fără cuvinte...

Locuri şi oameni ...

Cine recunoaşte locaţia???

Mai multe despre Miercurea fără cuvinte aici, la Carmen sau la Lia.

luni, 18 aprilie 2011

Un oşean în capitală ...

... greu!
Nu am găsit niciun detaliu semnificativ care să ma facă să promit Bucureştiului o noua vizită cât de curând. Cu toate că voi reveni ...
Bucureştiul mi s-a părut un târg imens. În orice partea te-ai întoarce găseşti cel puţin o tarabă burduşită cu cele mai diverse produse. Ambiţia şi setea de câştig o întâlneşti până şi în ochii puştilor de 12 ani, care în cartiere mărginaşe, încearcă să-ţi vândă un chilipir aproape cu forţa.
Traficul din capitală m-a ameţit la propriu, noroc că am traversat oraşul în weekend. În timpul săptamanii m-a salvat Metroul, deşi călătoria pe una din liniile, aşa numită Magistrala 4, recent pusă în funcţiune, mi-a cam dat fiori. Acelaşi sentiment de nesiguranţă m-a încercat pe drumul de întoarcere la Sibiu, pe centura ocolitoare a Bucureştiului, unde băieţii bine bronzaţi încearcă din răsputeri să facă comerţ.
Trebuie să recunosc însă că am "vizitat" cu plăcere IKEA unde am mâncat cel mai bun desert "suedez"! 

marți, 5 aprilie 2011

Dor de Oaş!

Astăzi plec la Nord.
Vreau să văd şi să simt cu ochii sufletului dacă a venit primăvara în colţul meu de Rai.
M-am trezit fredomând (mai bine zis recitând) versurile unei ţâpurituri (cântec), pe care le-am învăţat hoinărind prin satul bunicilor în urmă cu mulţi ani!

"Sunt flăcău din şapte sate,
Nimeni nu mă poate bate!
Numai MAMA dacă vre',
Poate da pe pielea me'!"

luni, 4 aprilie 2011

"JURNALISTUL, CA PERSONAJ DE ROMAN"

CRIME SCENE Publishing, un imprint Tritonic si Flacăra, împreună cu Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu,  au onoarea de a va invita joi, 7 aprilie, ora 12.00, în Amfiteatrul C1, la o dezbatere despre jurnalişti, ca personaje de roman.
Invitaţii speciali sunt criticul Ion Dur, decanul facultăţii, alături de  George Arion şi Bogdan Hrib, cei mai reprezentativi autori români de carte mystery & thriller, şi, „din umbră”, jurnaliştii Andrei Mladin şi Stelian Munteanu, eroii celor mai recente romane ale lor,  FORTĂREAŢA NEBUNILOR şi  UCIDETI GENERALUL.


George Arion, cel mai bun autor roman al genului, îşi va prezenta noul roman, FORTĂREAŢA NEBUNILOR, al cincilea din seria Andrei Mladin, celebrul său erou, jurnalist, dar şi protagonist al serialului de televiziune “Detectiv fara voie”, care a înregistrat recorduri de audienţă în 2001.

            Bogdan Hrib îşi lansează varianta în limba română a romanului UCIDETI GENERALUL, scris la comanda unui editor britanic, pentru piaţa de carte din Anglia. O premieră pentru Romania! Este al patrulea volum din seria veşnic neliniştitului ziarist Stelian Munteanu, în care autorul descrie atât fapte cât şi personaje reale, abil strecurate în cursul ficţiunii.