duminică, 28 august 2011

Corul inocenţilor, cavalerul de azi şi cavalerul de ieri…


De trei zile Sibiul poartă haine medievale! Asta spun ştirile. În realitate doar centrul istoric are un iz de ... iarmaroc. Cei mai mulţi comercianţi par a fi din Ţinutul Secuiesc şi te îmbie cu produse mai mult sau mai puţin BIO. Săpunul se regăseşte aprope la fiecare tarabă! Să fie un apropo la epoca medievală?!


M-a impresionat expoziţia din faţa Muzeului Naţional Brukenthal. 5000 de figurine, aşezate mai mult sau mai puţin organizat, par a spune tot atâtea poveşti triste despre copii şi poate despre şansa ce nu li s-a oferit la timpul potrivit. Este o campanie de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer. Ceata figurinelor se numeşte CORUL INOCENŢILOR. Iniţiativa îi aparţine artistului Andrei Pandea-Antonescu şi cuprinde "un mănunchi de sentimente, trăiri şi provocări pentru publicul contemporan într-un demers cultural care pune împreună arta plastică, altruismul şi spiritul civic".




Ceva mai acolo, pe Podul Mincinilor din Sibiu, îşi fac plimbarea de seara cavalerii şi domniţele din oraşul de pe Cibin. Tinereţea îi face atât de frumoşi încât nu mai are rost să le găseşti nod în papură dacă au sau nu costume medievale. Unul dintre cavaleri are însă ceva aparte …

Şi cum din peisaj nu puteau lipsi veteranii, am găsit şi o mostră ceva mai aproape de realitate.



3 comentarii: